"Køerne" i Venezuela

Det er nok forkert at kalde dem "køerne", da det, ret beset, er tyrekalve. 

I 2020 satte Linde hovedgård, i samarbejde med Randers kommue, 5 tyrekalve ud på arealet bag Venezuela. Det betød, at haverne på Baronessevejen og Fyrstevejen fik nye naboer. Aftalen mellem Linde hovedgård og kommunen løber frem til 2025.


Det første år foregik ikke udramatisk. Kort efter kalvene var sat i indhegning, viste det sig, at en var endt på den forkerte side af hegnet. 

Den løb gennem Venezuela, op i tøjhushaven, gennem Herman Stillings vej kvarteret, for endelig at blive indfanget af hovedgården og politiet ved sygehuset. Randers Amtsavis bragte historien:


https://amtsavisen.dk/randers/stud-vakte-forundring-paa-villaveje-tirsdag-aften-stak-af-fra-naturplejejob-paa-sin-allerfoerste-dag


Der går pt. 4 kalve på arealet. De bliver sat ud i maj/juni og hentet hjem i slutningen af august. Der bliver de to ældste slaget og de yngste bliver sat ud igen næste år, sammen med to "nye".


Kalvene har gennem årene også fået navne af beboerne på Baronessvejen. De har heddet Cow, Brede, Smald, Dixie, Bebs, Bob, Bo, Pot og Kaj.